Hur väljer man rätt redovisningsbyrå?

En enkel guide för dig som letar efter en redovisningsbyrå

Att välja rätt redovisningsbyrå är ett otroligt viktig beslut för företag, stora som små. En bra byrå kan hjälpa dig att hålla ordning på rutiner, primärt de ekonomsika och säkerställa att de följer reglerverk och lagar som gäller i Sveirge. Med så otroligt många olika byråer att välja mellan, hur vet du vilken som är rätt för dig? Hur vet man att de är bra? Hur vet man vilket pris som är rimligt?

Hur valde jag?

välja redovisningsbyrå

När jag valde min redovisningsbyrå i stockholm så googlade jag och tog kontakt med dem efter att ha läst rekommendationerna. Utöver det så försökte jag att ha dessa punkter i åtanke:

  1. Kunskap: Egentligen det viktigaste, men man bör du se till att den byrå man väljer har kompetenta medarbetare med rätt kvalifikationer. Detta kan man märka av vid en första kontakt, eller genom att kolla att de har rätt erfarenhet eller sitter på rätt certifikat som krävs. Innan man kontaktar dem kan man se vad som står på skatteverket och ställa några passande frågor.
  2. Flexibilitet: Varje företag har olika behov och det är viktigt att hitta en byrå som är flexibel och villig att anpassa sig till dina specifika krav. Kanske behöver ni ha fysisk hjälp, eller föredrar ni digital kontakt och kanske t om redovisning online? Fråga om de erbjuder tjänster som kan skräddarsys efter dina behov och om de kan hantera era speciella krav.
  3. Kommunikation: En bra redovisningsbyrå är inte bara duktig på att hålla ordning på siffror, utan också på att kommunicera med klienter. Se till att du känner dig bekväm med byråns personal och att de är lätta att kontakta och prata med. Det är också viktigt att de är villiga att förklara ekonomiska frågor på ett sätt som du förstår. Förmodligen är detta som märks av redan vid första samtalet. Men tänk också på att relationer byggs med tiden!
  4. Pris: Oj vad svårt detta kan vara. Hur vet man att det är ett bra pris? Det är viktigt att välja de som erbjuder bra tjänster till ett rimligt pris. Billigast är inte alltid bäst. Lyssna på era egna möjligheter och förutsättningar och försök att hitta en bra balans mellan kvalité och pris.
  5. Referenser: Den kanske bästa metoden för att säkerställa en byrås kompetens är att ta reda på vad andra kunder har att säga om deras tjänster. Be byrån om referenser och släng iväg ett mejl eller telefonsamtal till deras tidigare kunder för att få en uppfattning om deras erfarenhet